JA21: 'Gele kaart' voor Gedeputeerde Beemsterboer

Nov 7, 2023

Gedeputeerde Beemsterboer krijgt 'gele kaart' na foute toezegging over flexwoningen in Zwaagdijk-West

 

7 november 2023, Haarlem.

Gedeputeerde Jelle Beemsterboer van de BBB-partij heeft een waarschuwing ontvangen van Provinciale Staten naar aanleiding van zijn foutieve toezegging over de mogelijke komst van 120 flexwoningen in Zwaagdijk-West, gemeente Medemblik. Dit spoeddebat, aangevraagd door JA21, heeft geleid tot een 'gele kaart' voor Beemsterboer. In het debat erkende hij zijn fout en kreeg hij het vertrouwen om door te gaan met zijn functie.

Het gevoelige onderwerp van de mogelijke flexwoningen, bedoeld voor statushouders en spoedzoekers, leidde tot onrust onder de omwonenden en de gemeente Medemblik, die niet stonden te springen om het plan. Beemsterboer had aan betrokkenen beloofd dat het plan niet zou doorgaan, maar moest deze toezegging vier dagen later intrekken, wat tot veel kritiek leidde.

Het spoeddebat, aangevraagd door JA21, bracht de fout van Beemsterboer aan het licht. De partijen in de Provinciale Staten waren kritisch over zijn handelswijze, maar uiteindelijk gaf Beemsterboer toe dat hij een fout had gemaakt en dat hij zijn gesprekken met betrokkenen niet had afgestemd met zijn collega's binnen Gedeputeerde Staten.

JA21-fractievoorzitter Daniël van den Berg gaf aan: "We hadden een motie van treurnis klaarliggen, die dienen we niet in. Maar dit is wel een gele kaart." Beemsterboer kreeg daarmee een officiële waarschuwing, maar mag zijn functie behouden.

Onze fractievoorzitter, Daniël van den Berg, heeft zich een jaar lang vastgebeten in dit dossier om de belangen van de inwoners van Noord-Holland te behartigen. Deze toewijding benadrukt ons streven naar verantwoordelijkheid en transparantie in de besluitvorming

Samen blijven we strijden voor een open en eerlijk bestuur, waarbij het vertrouwen van de burgers voorop staat. Het blijft de grote vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen. Beemsterboer benadrukte dat het uiteindelijk aan Provinciale Staten is om een besluit te nemen over de toekomst van het gebied aan de Balkweiterhoek, dat eigendom is van de provincie.

Hoewel de coalitiepartijen BBB, VVD, GroenLinks en PvdA aangaven niet blij te zijn met de gang van zaken, waren ze tevreden dat Beemsterboer zijn fout had erkend. Beemsterboer wacht nu op een uitnodiging voor een vervolggesprek met de betrokken partijen om het vertrouwen te herstellen. Samen blijven we strijden voor verantwoordelijkheid en transparantie in besluitvorming, zodat de belangen van de inwoners van Noord-Holland altijd worden gewaarborgd.

Nieuwsartikelen over dit onderwerp: