Onze kandidaten

Hallo, ik ben Kelly Uiterwijk,

29 jaar oud en sinds maart statenlid voor JA21 in Noord-Holland. Daarnaast ben ik sinds 2018 raadslid in het mooieBeverwijk en Wijk aan Zee voor de lokale partij Vrij!, die ik zelf heb opgericht samen met enkele anderen. Mijn interesse in de politiek is al op zeer jonge leeftijd ontstaan door Pim Fortuyn. Toen wist ik al dat ik later de politiek in wilde. Fortuyn is nog altijd mijn grote inspiratiebron. 

De motivatie om actief te worden in de provincie is dat gemeenten steeds meer te maken krijgen met de provincie. Landelijke problemen worden over de schutting van de provincie gegooid en die gebruiken dan weer steeds vaker dwang en drang richting gemeenten. 

Het dossier Tata Steel houdt me al jaren bezig en voor dit dossier ligt de bevoegdheid bij de provincie. Het wordt hoog tijd dat de lijn ‘gezondheid’ in dit debat de leidraad wordt. Nog te vaak wordt het dossier ingestoken vanuit CO2-reductie, terwijl de inzet moet liggen op gezondheidsverbetering op korte termijn. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om de Amerikaanse verkiezingen te volgen. Daarnaast verzamel ik Pokémon-kaarten en ik kom dan ook graag in onze favoriete gamewinkel in Beverwijk. Tussen mijn werk overdag en de raadsvergadering door breng ik graag wat tijd door op het terras als het mooi weer is. 

Ik ben dol op onze puppy van 12 jaar. Hij woont bij mijn moeder en ik probeer hem zo vaak mogelijk uit te laten. Hij sleept me dan heel Beverwijk door. Ook vindt hij het leuk om cadeautjes te krijgen, met name roze knuffels. Als het dan ook even lukt dan neem ik iets voor hem mee.

Kelly Uiterwijk

Nummer 3 op onze lijst